Aktuelle lenker

www.helsenorge.no                              Informasjon om blant annet helse og sunnhet. Kan nevne røyking og snus, alkohol, fysisk aktivitet, kosthold og ernæring.

www.matportalen.no                      Informasjon om mat og helse fra offentlige myndigheter

www.nokkelhullsmerket.no          Nøkkelhullet gjør det enkelt å velge sunnere. Nøkkelhullmerkede varer inneholder mindre fett, salt, sukker og mer fiber sammenlignet med matvarer innenfor samme gruppe.

www.slutta.no  røyketelefonen (tlf 800 400 85) eller gratis app for for deg som ønsker å slutte. Råd og veiledning til deg som har spørsmål angående røyk og snus eller vurderer å slutte.

www.godfisk.no                   Norges sjømatråd sin sine med mange oppskrifter med fisk. Oppskrifter for barn og voksne og med ulik vanskelighetsgrad.

www.brodogkorn.no                       Opplysningskontoret for brød og korn sin nettside med oppskrifter, fakta og kostholdsinformasjon. Her finner du også brødskalaen, og kalkulator for å finne ut hvor grovt/fint det brødet du baker selv er.

www.frukt.no             Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å øke forbruket av frisk frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge. Side med mange oppskrifter  og fakta.

www.fiskesprell.no                          Målet med alle aktivitetene i Fiskesprell er å inspirere, motivere og stimulere til økt sjømatkonsum i barnehager og skoler. Her finner en som privatperson også gode fiskeoppskrifter.

www.helsekontoen.no                  Dette er en app utformet av Nordland Fylkeskommune. Den kan sammenlignes med en bankkonto. Noen ganger setter du inn – andre ganger tar du ut. Helsekontoen har fire temaområder: Fysisk aktivitet, Kosthold og ernæring, Tobakk og Trivsel og hygge. På de ulike temasidene finner du tips og råd som kan inspirere og motivere deg til å gjøre små endringer i hverdagen. Opprett din egen helsekonto og registrer dine innskudd.

www.tryggtrafikk.no            Trygg Trafikk er en landsdekkende medlemsorganisasjon for det frivillige trafikksikkerhetsarbeidet i Norge.

www.klara-klok.no              Spørresiden "Klara Klok" er for ungdom og unge voksne i aldersgruppen 10-30 år. Hensikten med tjenesten er å gi god informasjon og veiledning innenfor temaene helse, forhold og familie, rusmidler og seksualitet uavhengig av kjønn, alder, bosted, etnisk tilhørighet og funksjonsnivå.

Sist oppdatert den 09.sep.2015