Åpen brannstasjon


Åpen brannstasjon Velkommen på åpen dag på brannstasjonene på Bindalseidet og Terråk lørdag 24. september kl 1100 – 13.00.


Pressemelding                                                                                                                               Brannvernuka 2016

 

Åpen dag på brannstasjonene på Bindalseidet og Terråk lørdag 24. september kl 1100 – 13.00

 

350 brannstasjoner over hele landet åpner portene for små og store lørdag 24. september. Nye tall viser at høsttradisjonen «åpen dag» fortsatt er viktig for å redusere omfanget av alvorlige boligbranner:

 

  • 9 av 10 har ikke avtalt møtested i tilfelle brann.
  • 1 av 3 kan ikke nødnummeret til brannvesenet.
  • 1 av 4 er usikre på om slokkeapparatet fungerer.

 

Disse tallene kommer fram i en ny undersøkelse TNS Gallup har utført for If Skadeforsikring, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) og Norsk brannvernforening i anledning årets brannvernuke.

 

- Begynner det å brenne, er du og familien veldig overlatt til dere selv i de første livsviktige sekundene og minuttene. Da er det ikke tid til å gruble over hvor det er trygt å rømme, google etter hvem dere skal ringe til, eller pakke ut brannslokkeapparatet av emballasjen. Det er kun gjennom å ha brannøvelse hjemme dette kan trenes på, sier konserndirektør Morten Thorsrud i If, en av medarrangørene til åpen dag på brannstasjonene.

 

I vårt distrikt er det brannvesenet i Bindal som står for gjennomføringen av arrangementet.

 

- «Åpen dag» har blitt en fantastisk fin tradisjon i september hvert år. I fjor var det rundt 250 000 besøkende på landsbasis. Arrangementet samler voksne og barn til morsom læring med en alvorlig undertone, idet vi går inn i en årstid der antall boligbranner vanligvis øker i takt med at vi trekker innendørs, skrur på varme, fyrer i ovnen og tenner lys, sier brannsjef Kjell Andersen.

 

Oversikt over øvrige brannstasjoner som deltar, finnes på nettstedet www.brannvernuka.no i form av et interaktivt kart og fylkesvise lister.

 

Mediekontakter lokalt:

Eksil Skarstad, varabrannsjef i Bindal, telefonnummer : 900 61 889.

 

Mediekontakter sentralt:

Emma Elisabeth Vennesland, ass. informasjonsdirektør i If Skadeforsikring

Mobiltlf: 928 93 719

 

Tor Erik Skaar, informasjonsrådgiver i Norsk brannvernforening

Mobiltlf: 917 24 306

Norsk brannvernforening

Pressevakt i DSB

Mobiltlf: 992 52 000

bindal_brannvesen_logo.jpg

if_logo.png norskbrannvernforening.png   dsb.png
Sist oppdatert den 14.sep.2016


Tips en venn Skriv ut Abonner