FM erstattes av DAB i 2017


Medietilsynet informerer om at FM-senderne blir skrudd av i januar 2017 i Nordland.


I løpet av 2017 erstattes FM med DAB+. Alle rikssendte radiosendinger blir da heldigitale. De fleste lokalradioer kan fortsatt sende på FM. Med en DAB+-radio kan du høre flere kommersielle kanaler og alle NRK-kanalene.

HVA BETYR OVERGANGEN FOR DEG?


HER KAN DU HØRE RADIO: Du kan høre digital radio på internett eller via digital-tv, i tillegg til på DAB+-mottakere. Mange radiokanaler tilbyr apper for smarttelefoner og nettbrett. 


BRUKEROPPLEVELSE: Digitalradio gir flere kanaler, tekstinformasjon og gode muligheter for brukerstyring, for eksempel stoppe, pause eller gå bakover i radioprogrammet. Det er selve radioapparatet som avgjør hvilke muligheter du har for brukerstyring. Vær obs på at en eldre DAB-radio ikke kan ta inn DAB+-sendinger. Dersom du ønsker å beholde FM-apparatet ditt, kan en DAB+-adapter være en god løsning. For hjelp til å velge en radio eller utstyr som passer deg, ta kontakt med en elektronikkforhandler. 

DEKNING: NRKs kanaler, kommersielle kanaler og lokalradio kan ha ulik dekning i DAB-nettene. For å undersøke hvor det er DAB+-dekning og hvilke kanaler som er tilgjengelige, se medietilsynet.no/digitalradio

RADIO I BIL
Du vil trenge en digital løsning for å lytte til rikssendte radiosendinger og enkelte lokalradioer i bilen. Mange nye biler som selges i Norge i dag har DAB+-radio, eller du kan få dette som tilvalg. I biler uten DAB+ er det mulig å ettermontere ulike løsninger, enten bytte ut hele radioen eller montere en adapter. Be en forhandler om råd om valg av riktig løsning for deg.

RETUR AV FM-RADIOER
Dersom du bytter ut FM-radioen din med en DAB+-radio, må du huske å levere FM-radioen til gjenvinning. Informasjon om hvor du kan levere finner du på sortere.no

dab_brosjyre_2015pdf_-_adobe_acrobat_professional.jpg

 
Sist oppdatert den 27.mai.2015


Tips en venn Skriv ut Abonner