Laksekonsesjon til Bindal


Bindalslaks har fått en av de ti konsesjonene som ble delt ut av Fiskeridirektoratet 30. juni. Det betyr arbeidsplasser og penger til hjemkommunen.


En faggruppe nedsatt av Fiskeridirektoratet leverte sin konklusjon 30. juni. Av de ti konsesjonene som skulle tildeles har to gått til Sør-Helgeland. Bindalslaks i Bindal og Norsk Havbrukssenter på Toft har fått hver sin konsesjon.

Dette betyr en formidabel økning i lakseproduksjonen i regionen, og samtidig at Brønnøy og Bindal kommune - hvis aktørene velger å sette ut fisk i sine hjemkommuner - vil få 10,7 millioner kroner hver fra potten på 1,2 milliarder som staten drar inn som kompensasjon for konsesjonene.

Forutsetningen er at fisk fra den nye konsesjonen må settes ut i hjemkommunen. Signar Berg-Hansen i Bindalslaks bekrefter at det vil bli gjort. Lokaliteten i Møllebogen i Bindal vil bli brukt i forbindelse med denne nye konsesjonen.

Det er imidlertid tre ukers ankefrist på tildelinga.

Rådmann Knut Toresen i Bindal kommune ser på dette som svært positivt.

- Det gir sårt tiltrengte penger i kommunekassen. 10,7 millioner gir en formidabel opptur. Det er også like viktig, og framfor alt svært positivt, at dette skaper økt sysselsetting i Bindal, sier Toresen til Brønnøysunds Avis.
Sist oppdatert den 09.sep.2015


Tips en venn Skriv ut Abonner