Stor skogbrannfare


Det er for tiden stor skogbrannfare. Det er forbudt å bruke åpen ild eller å brenne bål i Bindal kommune, inntil det kommer nedbør, har brannsjefen i Bindal bestemt. Helgeland politidistrikt sier i en pressemelding at de har nedlagt forbud mot bruk av åpen ild i utmark på Sør-Helgeland.


Det er for tiden stor skogbrannfare. Det er forbudt å bruke åpen ild eller å brenne bål i Bindal kommune, inntil det kommer nedbør, har brannsjefen bestemt.

Vær generelt varsom med åpen ild.

 

Helgeland politidistrikt opplyser i en pressemelding 14.52 at de har nedlagt forbud mot bruk av åpen ild i utmark på Sør-Helgeland.

Dette etter at politiet har bedt om uttalelser fra samtlige kommuner på Helgeland om brannfaren lokalt.

"Det er åpenbart stor brannfare i store deler av distriktet, spesielt i ytre strøk, og alle bes på generelt grunnlag om å være ekstra varsomme ved bruk av åpen ild uansett hvor i ditriktet de befinner seg.

I kommunene Grane og Hattfjelldal meldes det om bra med snø og liten brannfare.

I Vefsn meldes det om normale forhold hva gjelder brannfare.

I kommunene Rana og Hemnes oppfordres det til ekstra aktsomhet i områder som ikke er dekt av snø.

I resten av distriktet nedlegges det forbud mot bruk av åpen ild i utmark. Dette gjelder Sømna, Brønnøy, Vevelstad, Vega, Alstadhaug, Leirfjord, Herøy, Dønna, Nesna, Lurøy og Træna.", opplyser operasjonsleder Øyvind Sund ved Helgeland politidistrikt.

 
Sist oppdatert den 09.sep.2015


Tips en venn Skriv ut Abonner