Tiltaksprisen for 2016


Tiltaksprisen i Bindal kommune for 2016 ble torsdag tildelt Plahtes Eiendommer ved Frithjof M. Plahte.


Ordfører Britt Helstads tale ved utdelingen av Tiltaksprisen i Bindal kommune for 2016

Prisen ble delt ut på middagen etter kommunestyrets møte torsdag 15. desember 2016.

Det er en ære på vegne av Bindal kommune å få videreføre tradisjonen med å dele ut tiltaksprisen i denne anledningen. Vi har mange gode kandidater som fortjener å få prisen. Årets pris går til en bedrift/eiendom som har betydd mye for Bindal gjennom generasjoner. Nå driftes den av 5. generasjon, og har sin opprinnelse tilbake til 1875.

Det har vært drevet industriell virksomhet fram til 2013, mange år var prisvinneren eneeier, og har siden 70-tallet i større og mindre grad drevet i fellesskap med andre eiere.

Etter at dagens eier overtok eiendommen, har det vært større fokus på andre type virksomheter, innen vann- og vindkraftproduksjon, i tillegg til dagens drift innen jakt- og fisketurisme.

Det har ikke vært enkelt å få gjennomslag for kraftproduksjon. Da det ene prosjektet gikk gjennom hos myndighetene, ble det senere henlagt av utbygger. Det andre prosjektet er jeg ganske sikker på at utbygger ville gjennomført, hvis OED hadde tatt den beslutningen som dere og vi trengte.
Dette har vært to store nedturer for dere, og for alle oss andre i Bindal.

Mottaker av prisen er vel avslørt for lenge siden. Tiltaksprisen for 2016 går til Plahtes Eiendommer ,ved Frithjof M. Plahte.

Det settes stor pris på den jobben som er gjort gjennom 10 -15 år for utbygging av Terråk vassdraget og Kalvvatnan vindmøllepark, som kunnet bidradd til store inntekter og mange arbeidsplasser i kommunen. Du, sammen med mange andre, har lagt ned enormt med tid, energi og kostnader i forbindelse med disse prosjektene.

Det som er så godt med deg, Frithjof, er at når nederlaget har lagt seg og du har fått tenkt deg om, så snur du deg rundt og forsøker å finne andre mulige løsninger.

Det passer godt å sitere en annen bedriftseier som fikk motgang og gikk i kjeller`n som han sa. Der ble jeg snar.  Det var da ingenting som skjedde der.                      

Jeg tror det samme passer godt for din del også. Når ei dør lukkes, forsøker du å åpne en ny.

Med dette føles det godt å gi deg prisen, og samtidig vise at vi setter pris på det som har vært gjort, og den jobben du gjør. Jeg ønsker deg og dere lykke til med det videre arbeid, og håper at dere lykkes på et senere tidspunkt.

GRATULERER MED PRISEN!

 

Prisen består av en gavesjekk på kr 5.000,- og et diplom.
Sist oppdatert den 15.des.2016


Tips en venn Skriv ut Abonner