Redningsøvelse på Terråk


Redningsøvelse på Terråk Onsdag 8. september var det stor øvelse på Terråk. En skolebuss med 21 elever hadde kjørt av veien, og lege, brannfolk, politi, ambulanse og andre redningsetater ble involvert.En "skadet" busspassasjer legges på båre og fraktes bort fra skadestedet. Elever fra Terråk skole var markører i øvelsen, som foregikk i strålende solskinn. For både markører og redningsfolk ble det en varm dag.

Øvelsen var en del av et to dagers kurs som Norsk Luftambulanse tilbyr kommuner. Bindal kommune må selv dekke det det koster å ta folk ut av jobb i to dager for å delta på kurset. Fra Norsk luftambulanse får vi så kostnadsfritt 4 kursholdere som kjører kurset, og holder praktiske øvelser. Bindal kommune mottar også en bårepakke, med 4 komplette bårer.
Denne øvelsen het "TAS3", som står for Tverrfaglig akuttmedisinsk samarbeid. Nr 3 står for at man øver på en større ulykke med mange skadde. For ca to år siden hadde Bindal kommune øvelsen "TAS2", som var øving med fastklemte personer i bil.

Sist oppdatert den 28.jan.2016


Tips en venn Skriv ut Abonner