Bindal Museum åpnet torsdag 27. juni

Det ombygde Bindal Båtsenter på Terråk er nå åpnet som Bindal Museum.

navnet_er_paa_plass.jpg

Kl 1130 torsdag var de fleste håndverkere ute av døren, og banneret ble festet på veggen. Bindal Museum var klart for åpning

klart_for_aapning.jpg

Stortingsrepresentant Erik Sivertsen (AP Nordland) fikk æren av å åpne Bindal Museum. Det skjedde ved at han brukte en tømmersaks og flyttet en tømmerstokk, og slik åpnet adgangen til Bindals nye museum. Her får Sivertsen anvisning av Håvard Bergerud, mens direktør for Helgeland Museum Asgeir Solstad bviåner.

roger_spiller.jpg

Roger Johansen spilte trekkspill for vel hundre frammøtte utenfor museet.

Kulturprisvinnere Jann og Erling Alsli.jpg

Brødrene Jann og Erling Alsli mottok i 2000 Bindal kommunes kulturpris, og fant igjen seg selv i Terråk idrettslags utstilling om Nordlandsbåtregattaen gjennom 35 år.

Oddny BangogThereseDanielsen.jpg

Oddny Bang og Therese Danielsen er to sentrale personer i realiseringen av Bindal Museum.

salg_av_bygdebok.jpg

Under åpningen av Bindal Museum startet Bindal kommune salget av fjerde og siste bind av Bindal Bygdebok gård og slekt. Her er forfatter Olav Håkon Dybvik som signerer boka Torny Myrvang kjøper.

therese_takker_haavard.jpg

Therese Danielsen, som er Helgeland Museum sin stedlige ansvarlige i Bindal,  takket alle gode hjelpere som har bidratt tidligere, og nå de siste dagene slik at museet var klart til åpning torsdag. Her får Håvard Bergerud blomster.

Sist oppdatert den 09.sep.2015