Fiberbrudd gir nesten full stans for fasttelefon, mobiltelefon og internett i Bindal

Kabelskip forventes å legge ut ny kabel onsdag 8. februar.

Telenor rapporterer at det er brudd på sjøkabel i Bindal kommune.

Dette medfører at mange ikke når fram på telefon. Hvis det står om liv og helse, kan Bindal legekontor nås på telefon 878 84 105, for de som har dekning. Har du ikke dekning, kan du oppsøke medlemmer av brannvesenet i Bindal. De har nødradioer som vil kunne brukes for å nå legekontor og sykehus. I området Bindalseidet kan Jim Aarmo og Terje Bøkestad kontaktes.
På Terråk kan folk oppsøke Bindal sykehjem.

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet sier:

Konsekvens Telenor:
Redusert mobildekning ved at 4 av 7 basestasjoner er ute i kommunen. Videre er 372 av 446 bredbåndkunder og 119 av 344 fasttelefonkunder ute.

Konsekvens Telia: utfall på 6 av 8 stasjoner i det berørte området.

Dette innebærer at det er sporadisk mobildekning i det berørte området.

Kabelskipet er nå i Harstad og reiser videre til Rognan i morgen, søndag 05.02.17 kl. 0700 for å hente kabel. Forventet utlegg av ny sjøkabel  onsdag kommende uke.

Nkom minner om at nødnummer 112 kan nås selv om det ikke er dekning i mobilnettet en er kunde hos, så lenge en er i dekningsområdet til et annet mobilnett. Det kan hende at SIM-kortet må fjernes fra telefonen før en ringer 112.

Nkom følger situasjonen videre.

Sist oppdatert den 04.feb.2017