Fylkesråd for næring Mona Fagerås besøkte Bindal

Onsdag og torsdag denne uken har fylkesråd for næring Mona Fagerås, besøkt Bindal og hatt samtaler med Bindal Utvikling AS og Bindal kommune.

Fylkesråd for næring Mona Fagerås besøk Bindal
Onsdag og torsdag denne uken har fylkesråd for næring Mona Fagerås, besøkt Bindal og hatt samtaler med Bindal Utvikling As og Bindal kommune. Det ble også tid til omvisning på Bruktstomta næringspark på Terråk, der to bedrifter nå driver side om side. Bindalsbruket er i gang med dørproduksjon, med 7 mann, og Norse Aqua , med omtrent like mange ansatte, produserer gardintare og foringsautomater for oppdrettsnæringen. Også Olav Nyholmen, faggruppeleder for havbruk og fiskeri i Nordland fylkeskommune var med.

Fylkesråd Fagerås var imponert over hvordan en ung gründer så fort har startet en ny bedrift i Bindal. Hun var også glad for at det igjen produseres dører i Bindal. I tillegg likte hun måten de to bedriftene kan hjelpe hverandre med kompetanse. Fagerås er spesielt opptatt av hvordan fylkeskommune kan hjelpe i gang gründere i utkantene, og hun påpekte at det er spesielt viktig at unge kvinner trives. Hun mente at Bindal Utviklings tilbud nå i april til unge kvinner på Horstad gård, var et godt eksempel på hvordan man kan legge til rette for at kvinner skal inspirere hverandre, og skape stolthet i det å være bindaling.

fylkesraaden_i_bindal.jpg

Bilde: Ordfører Britt Helstad, fylkesråd Mona Fagerås, Sveinung Kristiansen - Norse Aqua, Anja Tjelflaat - daglig leder Bindal utvikling, følger med når Jon Håvard Brevik – daglig leder Bindalsbruket AS viser rundt i lokalene til Brukstomta næringspark.

foran_doera.jpg

Fylkesråd for næring i Nordland fylkeskommune Mona Fagerås, hadde onsdag 6. april med en sjekk til Peacepainting på kr 257.500,-. Da daglig leder Catrine Gangstø var på reise for Peacepainting i Polen, var det styreleder i stiftelsen, Jens Christian Berg, som tok i mot sjekken fra fylkeskommunen. Tilskuddet skal brukes til å vise Peacepaintings potensiale, ved at Peacepainting og bedriften Norlense i samarbeid, tirsdag 26. april foran Stortinget i Oslo setter opp et telt, og viser maleverksted i praksis.

gavesjekk_til_peacepainting_retusjert.jpg

Sist oppdatert den 07.apr.2016