Samhandlingsteamet i Bindal og Ytre Namdal

Sammen med Helse Nord-Trøndelag har kommunene Bindal, Leka, Nærøy og Vikna vedtatt å etablere et nytt tiltak for mennesker med psykisk lidelse og/ eller ruslidelse. SiBYN er fra onsdag 15. april 2015 en tilgjengelig og aktivt oppsøkende virksomhet forankret i en forpliktende og fleksibel samhandlingsmodell.

Informasjon om

SiBYN til samarbeidspartnere og innbyggere i Bindal og Ytre Namdal (BYN)

Sammen med Helse Nord-Trøndelag har kommunene Bindal, Leka, Nærøy og Vikna vedtatt å etablere et nytt tiltak for mennesker med psykisk lidelse og/ eller ruslidelse. SiBYN er en tilgjengelig og aktivt oppsøkende virksomhet forankret i en forpliktende og fleksibel samhandlingsmodell.

Målgruppen

• har en psykisk lidelse og/ eller rusavhengighet,
  • har en omfattende funksjonssvikt og/ eller vanskelig livssituasjon.
  • har behov for hjelp, men har ikke et tilpasset / mangler tilbud.
  • sliter ofte med flere problemer av ulik karakter samtidig.
  • diagnose legges ikke til grunn som vurderingsgrunnlag for inntak i teamet.

SiBYN skal være:

• En lavterskel mottakssentral for henvendelser vedrørende vanskelige livssituasjoner/ bekymring i forhold til rus og psykiatri. Telefonen er betjent mellom

09.00 – 15.00 mandag til fredag. Innkomne meldinger behandles fortløpende på dagtid.

• Et tilgjengelig og aktivt oppsøkende behandlingsteam for målgruppen.
  • Et ressursteam for øvrige ansatte i BYN. Ansatte kan melde saker inn til teamet.

Organisering av SiBYN`s arbeid

• Teamet møtes en gang hver 14 dag. I møtet vurderes innkomne meldinger, og det tas beslutning i forhold til iverksetting av tiltak.
  • Ved innkomne meldinger som ikke kan vente til teamets neste møte, står leder/ nestleder fritt til å kontakte andre av teamets medlemmer og iverksette tiltak.
  • Oppstart15. april 2015.

Vårt mål er at mennesker med rus- og/eller psykiske lidelser, evt. tilleggslidelser (utviklingshemming/ somatikk) og sammensatte sosiale problemer (eks. i tilknytning til bolig, økonomi, mangel på aktivitet/ arbeid, utslitte pårørende og konfliktfylte familieforhold), skal få et helhetlig og sammenhengende behandlings- og tjenestetilbud som gjør brukeren i stand til å etablere og beholde kontakten med hjelpeapparatet. Vårt mål at alle skal få et likeverdig og individuelt tilpasset tilbud, uten ventetid.

Faggrupper i SiBYN

SiBYN er tverrfaglig sammensatt av ansatte fra alle kommunene, NAV og DPS, herunder psykologspesialist, spesialsykepleiere, sykepleier, sosionom, vernepleier og brukerrepresentanter.

• Leder eller nestleder er mottaker av meldinger til teamet på tlf 950 13 510.

Reidun Gutvik Korssjøen                                                      Geir Arvid Thy

Leder                                                                                     Nestleder

Sist oppdatert den 14.apr.2015