Seniornett


Bindal frivilligsentral setter i gang to lokale klubber i Seniornett. Bindal folkebiblitoek tilbyr gratis datakurs for nybegynnere.


Joop Cuppen informrere om Seniornett

Jopp Cuppen fra Seniornett reiser rundt i hele landet og informerer om Seniornett. Den 6. februar var han på Terråk og fortalte om ordningen til mange av medlemmene i Bindalseidet og Terråk pensjonistforeninger.  Digitale hjelpemidler er nå blitt så dagligdagse at alle må lære seg å bruke dem. Trolig er det nærmere 600.000 innbyggere i Norge som ikke behersker pc-bruk, eller som ikke har tilgang til pc. Seniornett gir skreddersydde opplæringstilbud til ca 25.000 kursdeltakere hvert år. Det er ikke noe krav om at du skal være over 55 år ("senior") for å delta.

Etter møtet på Terråk ble det klart at Bindal frivilligsentral starter opp to lokale klubber, en på Bindalseidet/Horsfjord, og en klubb på Terråk. Paula og Gerd i frivilligsentralen vil, sammen med Annlaug Helstad og Rune Karter, organisere begynneropplæring i bruk av pc.

Bindal folkebibliotek tilbyr også dataopplæring denne våren.

I samarbeid med Folkeuniversitet starter det opp nybegynnerkurs med ti plasser.

Det er ti plasser på kurset, som går kl 1000 - 1400 tirsdag 4. mars, torsdag 6. mars, tirsdag 11. mars og torsdag 13. mars på Bindal rådhus, kommunestyresalen. Lærer er John Vikestad. Han vil gå gjennom bruk av datamaskin, enkel teksbehandling, internet, nettbank, epost, og sosiale medier (Facebook),

Ta kontakt med biblioteksjef Kristin Gutvik for mer informasjon.

 

 
Sist oppdatert den 09.sep.2015


Tips en venn Skriv ut Abonner