Tale Kulturprisen 2007 (Edgar Bøkestad)

KULTURPRIS 2007

Kjære høstkonsertdeltakere
I år deles kulturprisen ut for 14. gang. Første gang kulturpris ble delt ut var nettopp her på Vonheim.
I fjor var det Terråk skole og Skoleballet som fikk kulturprisen. Jeg var en av de som mottok prisen i fjor, derfor er det spesielt for meg som fersk ordfører å kunne dele ut årets kulturpris
I år har det som årene før, vært mange gode kandidater

Det er bra at vi har mange som kniver om prisen, det viser at vi har et levende kulturliv i Bindal.

Det er trivelig å få dele ut kulturprisen i forbindelse med ett arrangement som høstkonserten, som etter hvert har lange tradisjoner.

Her møtes sang- og musikkinteresserte i kommunen til glede for aktørene selv og ikke minst for oss som er så heldige å være publikum, så rammen er fin.

Formålet med kulturprisen skal blant annet være å gi anerkjennelse til en eller flere som har lagt ned mye arbeid innenfor kulturområdene i vår kommune.

Prisen skal også være med på å inspirere til kreativitet og innsats på det kulturelle området.

I små lokalsamfunn som hos oss, har kulturen ekstra stor betydning som forvalter av tradisjon, lokal tilhørighet og identitet.

En oppfordring til oss alle må være at vi stiller opp og støtter ildsjeler, lag og foreninger, og at vi selv kanskje kan være aktivt med, det gir et rikt utbytte i form av sosialt fellesskap.

Vi må alle mobilisere litt for å øke trivselen i en allerede trivelig kommune.

*********

Vinneren av årets kulturpris går til en person som ble født februar 1943. Han flytte sørover i 1965, men kom flyttende tilbake i 1991. Han er en person som sjelden eller aldri sier nei når han blir spurt om en tjeneste. Han er alltid blid og er en humørspreder utenom det vanlige.

Han er en av foregangspersonene i Heilhornet skytterlag. Han var til og med formann i laget noen år da han bodde på Østlandet. Elgjakt er en av hovedinteressene, selv med dårlig knær og følgelig begrensende gåing.

Har vært med i styret for IL Kulas idrettsskole i 9 år. Er fotballinteressert, men selv ingen storspiller. Var foregangspersonen da guttelaget til IL Kula deltok i Norway cup.

Interessert i gamle ting og har samlet museumsgjenstander siden 1993. Fjøset på småbruket ble omgjort til bygdemuseum i 1995. Bygdemuseumet har vært en av attraksjonene under Bindalseiddagan.

Er lidenskapelig lokalhistorisk interessert. Er ofte oppe tidlig på morgenen (4-5 tiden) og arbeider med det lokalhistoriske materiale.

Han har stått for innsamling av gamle personbilder og stedsbilder til kommunens bygdebøker.

Har over 4 000 personbilder av i hovedsak tidlig bindalinger.

Han er nå aktiv med i utarbeidelsen av Bindal bygdebok, bind III som planlegges utgitt til sommeren dersom det hele går som vi håper.  Var også med på bind I og II

Holder på med bildeboksamling av stedsbilder (over 2 000) som planlegges utgitt i bok. Har vært den som i hovedsak har vært omkring og samlet bildene og tatt nye bilder.

Årets kulturpris går som dokker forstår til Edgar Bøkestad

Sist oppdatert den 28.jan.2016