Tale ved lansering av Bindal bygdebok bind 3, des 09

Tale ved salgsstart for Bindal Bygdebok bind III, Horstad Gård 03.12.09

Hvilket sted er ikke bedre for å markere starten på salget av Bindal Bygdebok bind 3 enn å være samlet her på historisk grunn.

Vi er samlet her på Horstad gård, som i dagens bok er omtalt som jernaldergård.

For nøyaktig 80 år siden tilfalt gården vi er på i dag, Peter Knoph. Etter den tid har gården vært på utenbygds hender, og i dag eies den av Fred Olsen.

Dette er altså bind 3. Bindet som tar for seg 29 gårder i Bindal. Fra gårdsnummer 39 Årsand til gårdsnummer 65, Inner Reppen.

Boka skillers seg ut fra tidligere bind:

1. Slektsthistorien er ført fram til de som er gift omkring 1940
  2. Det er tatt inn mye folkeminnestoff som er innhentet av Olav Håkon Dybvik
  3. Og i tillegg er manusutkastet sendt til flere historiske interessenter en før.

Det er først og fremst 5 personer som i hovedsak har gjort det mulig at vi har denne boka.

Håvard Sylten er en av dem, som dessverre gikk bort i februar i år. Han laget utkastet til manus for gårds- og slektshistorien.

I tillegg har det vært ei arbeidsgruppe bestående av Edgar Bøkestad, Jens Christian Berg, Olav Håkon Dybvik og Hallgeir Lian. Sistnevnte har stått for bearbeiding av stoffet og har også ledet arbeidsgruppa.

Det står respekt av det arbeidet disse har gjort. Mange arbeidstimer, mye fritid har gått med. Deres pågangsmot og frivillige innsats har vært helt uvurderlig for at vi i dag sitter med Bind 3. Det står stor respekt for resultatet, og Bindal kommune skal være meget glad for å ha slike ildsjeler som har bruker så mye tid på dette arbeidet. Det er vanskelig å få fullrost dem nok.

På vegne av Bindal kommune ønske æ å takke dere alle for det arbeidet som dere har lagt ned. Og ønsker å si at jeg gleder med til bind 4.

Sist oppdatert den 28.jan.2016