Tale ved Tiltaksprisen 2009


 

 

Først vil jeg si litt om prisen.
   

§ 1. Tiltaksprisen i Bindal kommune har som formål å stimulere til næringsutvikling eller andre positive tiltak for bosetting og utvikling i kommunen som omfatter miljø- eller trivselstiltak.

§ 2. Tiltaksprisen i Bindal kan tildeles bedrifter, organisasjoner eller enkeltpersoner som har vist initiativ og gjort en innsats utover det en kan forvente i tråd med formålet med prisen.

§ 5. Formannskapet er jury for tiltaksprisen med rådmannen som saksbehandler. Prisen tildeles på formannskapets siste møte før årsskiftet dersom juryen finner verdige kandidater. Prisen utdeles av ordføreren ved en passende anledning.

Tidligere prisvinnere:

2005  Ole Brigt Bangstad

2006  Sinkaberg-Hansen

2007  Arild Sjøgren

2008  Hans Otto Helstad

Årets tiltakspris går til 2 personer.

De traff hverandre første gang i Steinkjer i 2001. Han var på vintertrening som yrkes militær i Norge og ho som forøvrig er ei ekte bindalsjente jobba som frisørlærling.

Etter 1 år i Steinkjer flytta ho te hans hjemland Nederland. Han begynte på politihøgskolen i Nederland og ho fortsatte i frisøryrket. Etter 4 1/2 år i Nederland bestemt de seg i 2006 for å flytte til Norge. Valget stod mellom Trondheim og Bindal.
Det var på en juleferie hjemme hos ho mamma og han pappa i Bindal at valget falt på Terråk. En kveld gikk de en tilfeldighet forbi huset som i dag er deres hjem og arbeidsplass. De så en plakat i vinduet, om at huset var til salg og tenkte at her var det kanskje muligheter.

Det var det og slik begynte det hele!
De kjøpte huset, og siden 2006 har det skjedd mye.

I de gamle lokalene har det nu blitt ny aktivitet. Her kan du nå få trimma rumpe, mage, lår og hår du fotan kan ordnes. I tillegg er bygget heimen til årets prisvinnere og ambulansepersonell.

Unge folk som kommer heim etter endt utdannelse er noe vi ønsker tilbake til Bindal. Ofte er det ei utfordring å skaffe arbeid til alle. Disse to er et godt eksempel at det går an å lykkes uten å opprette ei ny stilling. De satset og de vant. I år kunne de feire 3-årsjubileum.
Og som prisvinnerne sier: Det går kjæmpegodt og vi trives godt!  Og videre sier ho: oppi det heile har vi no greidd å få te ein unge.

Slike ord varmer en ordfører i ei tid hvor det å se framover og være positiv er ei viktig forutsetning for å lykkes.

Som dokker alle har forstått er det Tom von Tyul og Lisa Gangstø som er årets Tiltaksprisvinnere.
 
Delt ut på kommunestyremøtet den 16. desember 2009 av varaordfører Tor-Arne Aune.Sist oppdatert den 28.jan.2016


Tips en venn Skriv ut Abonner