Tiltaksprisen 2014


Karoline Velde og Kenneth Wermundsen mottok Bindal kommunes tiltakspris torsdag 11. desember. Her kan du lese ordførerens tale ved utdelingen.


 

Tiltaksprisen 2014 gikk til Karoline Velde og Kenneth Wermundsen

Fungerende ordfører Britt Helstad mellom årets mottakere av Bindal kommunes tiltakspris for 2014, Karoline Velde og Kenneth Wermundsen. Paret driver Terråk Gjestegård A/S og Mon Amour. Prisen ble delt ut etter kommunestyrets møte, som ble avsluttet med middag på Terråk gjestegård.

Her er talen som fungerende ordførerr Britt Helstad holdt ved utdelingen:

TILTAKSPRISEN 2014

Tiltaksprisen i Bindal har som mål å stimulere til næringsutvikling eller andre positive tiltak for bosetting og utvikling i kommunen som omfatter miljø- eller trivselstiltak. Tradisjonen tro deler vi ut tiltaksprisen i år også. Vi er heldige å ha mange gode kandidater, det er derfor vanskelig å velge når det er flere som fortjener å få den. I år deles den ut til 2 personer, Karoline Velde og Kenneth Wermundsen. Karoline, du er utdannet innen restaurant- og reiselivs bransjen, har vært guide for APOLLO på flere steder som Gran Canaria, Bulgaria og Kreta. Du valgte så å slå deg ned i Stavanger, til du en dag søkte permisjon for å drive kafe på Moen en sommer. Ideen til navnet ”Mon Amour” hadde du fått fra ett av dine opphold i utlandet. Den som intet våger intet vinner, og skulle det være noen som kunne få til dette, så måtte det være du. Du hadde ikke møtt den store entusiasmen, men lot deg ikke stoppe av det. Du hadde dine klare planer og har lyktes med det. Besøkstallet ble større enn både du og andre kunne håpe på det første året. Etter det valgte du å si opp din stilling i Stavanger, for å komme heim til Bindalen og starte din egen bedrift. Suksessen på Mon Amour har gjentatt seg år etter år. Du kom ikke alene. Du hadde med deg Kenneth, som vi har fått lov til å bli kjent med, og vi ser hvor godt dere utfyller hverandre. Kreativiteten er stor hos dere begge, og dere har begge vunnet bindalingenes hjerter og langt utover det. Etter andre sesongen på Mon Amour kjøpte dere gjestegården, investerte og satt deres preg på den. Dere vil ha det skikkelig, og det gjenspeiler seg i alt dere gjør. 

Ofte får vi gode tilbakemeldinger fra våre gjester på oppholdet de har hatt hos dere. Dette er unisont fra ung og gammel, fjern og nær. Vi legger også merke til og setter stor pris på det tilbudet dere gir til enslige på juleaften, det viser igjen hvilke personer dere er ved å vise omsorg på denne måten. Bindal kommune setter stor pris å ha dere som næringsaktører i kommunen, og vil derfor gi dere årets tiltakspris og ønsker dere lykke til med fortsettelsen. Kanskje får vi bindals-øl (?) en dag, det mangler ikke på ideer.

Gratulerer med årets pris!

Britt Helstad
Fungerende ordfører 

 

Tidligere vinnere er:

 

2005 Ole Brigt Bangstad

2006  Sinkaberg Hansen

2007  Arild Sjøgren

2008  Hans Otto Helstad

2009  Lisa Gangstø og Tom van Tuijl

2010  Hilde og Magnor Dolmen

2011  Geir Holm

2012  Fred. Olsen

2013  Ola R. Helstad

Tiltaksprisen  

Prisen kan tildeles bedrifter, organisasjoner eller enkeltpersoner som har vist initiativ og gjort en innsats utover det en kan forvente i tråd med formålet med prisen.  

 

• § 1. Tiltaksprisen i Bindal kommune har som formål å stimulere til næringsutvikling eller andre positive tiltak for bosetting og utvikling i kommunen som omfatter miljø eller trivselstiltak

• § 2. Tiltaksprisen i Bindal kan tildeles bedrifter, organisasjoner eller enkeltpersoner som har vist initiativ og gjort en innsats utover det en kan forvente i tråd med formålet med prisen.

• § 3. Prisen kunngjøres i lokalpressen med forslagsfrist (bestemmes hvert år) og alle kan foreslå kandidater til prisen.

• § 4. Prisen skal bestå av et diplom underskrevet av ordfører og rådmann samt en sjekk på kr. 5000 som belastes næringsfondet.

• § 5. Formannskapet er jury for tiltaksprisen med rådmannen som saksbehandler. Prisen tildeles på formannskapets siste møte før årsskiftet dersom juryen finner verdige kandidater. Prisen utdeles av ordføreren ved en passende anledning.

 

 
Sist oppdatert den 10.sep.2015


Tips en venn Skriv ut Abonner