Vær forsiktig ved rydding etter "Hilde"

Fylkesmannen og Allskog ber skogeiere være forsiktige ved rydding etter stormen "Hilde".

Fylkesmannen i Nordland sier følgende på sin nettside:

Tidligst i midten av neste uke vil man få oversikt over skadene på skogen etter stormen "Hilde" sist helg, men kommunene Sømna, Brønnøy, Grane, Bindal og Hattfjelldal ser ut til å være mest berørt.

Fylkesmannen har bestilt helikopter for å gjøre en flybefaring, men i øyeblikket er det stor usikkerhet hvor skadene er - og hvor store skader det handler om. Vi ønsker spesielt å be folk være varsomme hvis de oppdager trær som er blåst overende. Det kan være forbundet med stor fare å gi seg i kast med opprydding av vindfelte trær. Landbruksavdelingen hos Fylkesmannen ber om at de som oppdager skader i skog der det er behov for opprydding, tar kontakt med skogbrukssjef eller skogbruksleder i kommunen.

Stor risiko

Allskog, som er et samvirke som eies og er til for skogeiere i Møre og Romsdal, Trøndelagsfylkene, Nordland og Troms, har engasjert seg i saken etter at de har fått rapporter om skade fra Nord-Trøndelag og søndre del av Nordland. De har sendt ut en pressemelding der de advarer folk om å bevege seg i områder der skog er blåst overende.

Sist oppdatert den 09.sep.2015