Lokalhistorisk litteratur

Her vil vi legge ut lenker for deg som er interessert i lokalhistorie fra Bindal. Hvis du vet om lenker som bør være med her - så gi oss et hint!

 

Bindal bygdebok - Her finner du mer informasjon om Bindal bygdebok. Bindal bygdebok er gitt ut i 4 bind.

Lokalhistorisk litteratur - En liste over lokalhistorisk litteratur om Bindal.

Folkeminnestoff - En side som har tilknytning til Bindal bygdebok. Siden inneholder materiale som ikke kan plasseres under en enkelt gård.

NBdigital - gir 1616 treff med søkeord Bindal. Her finner en mye interessant materiale, bl.a radioklipp, artikler, bøker (ikke digitalisert) og lydopptak,


Jann og Erling Alsli's hjemmeside - Dette er hjemmesiden til båtbyggere som fortsatt bygger bindalsfæringer. Her finner man kontaktinformasjon, bilder fra byggeprosessen og informasjon om noen av båtene de har bygget.

Hildringstimen - Dette er hjemmesiden til "Hildringstimen", en fembøring som ble bygget av Jann og Erling Alsli. Her finner du bilder fra byggeprosessen og mye annet.

Norsk folkemuseum - på Norsk Folkemuseum har de mange gjenstander fra Bindal. Noen av dem finner du bilde av her. Du må søke med stedsnavn Bindal. Du kan velge om du vil få fram alle museumsobjekter, bare gjenstander eller bare fotografier.