Bindal kommunes tiltakspris for 2017 går til Lars Berg-Hansen.

Tiltaksprisen for 2017 ble delt ut under kommunestyrets møte torsdag 14. desember på Terråk.

Bindal kommunes tiltakspris for 2017 går til Lars Berg-Hansen. 
Vi gratulerer!

Lars Berg-Hansen og ordfører Britt Helstad .

 

 

 

 

 

 

 

 

Her er ordførerens tale:

Tiltaksprisen 2017
Jeg er stolt og glad over at jeg på vegne av Bindal kommune får dele ut tiltaksprisen i år også. Det er godt at vi har mange som fortjener å få denne prisen. 
Denne gangen går prisen til en grunder som virkelig har satt Bindal på kartet. Han bestemte seg som skoleungdom at han skulle starte bedrift i Bindal. Da skjønner vi at det kommer innenfra, noe som er kjempeviktig for at en skal lykkes. Det må være den indre drivkrafta som gjør oss motivert til å stå på, og ikke bare telle timer og penger. Selvsagt er økonomi viktig, men det er gleden ved hardt arbeid og stå-på viljen som til slutt gir økonomi.

Jeg har hatt gleden av å se denne personen holde foredrag, spille og synge på konferanser. Ja, vi har tørka tårer for måten han har stått fram på, ved å fortelle om alle utfordringene ved å være ung og starte bedrift. Til og med når ho mamma måtte hjelpe til, for å få det til å gå rundt. Folk måtte bare bli glad i ham…. 
Han var så ærlig og god til å sette ord på det som var problemene.

Uansett hvor jeg kom og presenterte meg fra Bindal, spurte de etter ham og alle visste hvem han var. Det føltes som alle skulle ha en bit av ham.
Han kjørte et hardt løp, satte seg hårete mål som andre delvis ikke trodde på. Men, som han sa sist vi snakket sammen, han fikk rett…. Jeg klarte det.
I dag har han 12-14 årsverk, og bedriften har egentlig tjent penger fra første dag. I år passerer bedriften 30 millioner i omsetning. Det er fantastisk.

Han har hele tiden tenkt hvilket problem er det han kan løse for kunden. Kundedrevet innovasjon maser Anja (Tjelflaat i Bindal Utvikling) om. Han har forstått det og drevet det hele tiden.

Jeg har vel for lengst avslørt at årets pris går til Lars Berg-Hansen og NorseAqua. Gratulerer!

Jeg kan ikke få satt nok pris på hva du betyr for Bindal, både som bedriftseier og ambassadør for Bindal. Du har virkelig satt Bindal på kartet i flere TV- program og foredrag. Du har vist med hele deg at du er stolt av å være bindaling.
Du har også fått kjent at det er tøft å være i vinden. Derfor så godt å se at du er tilbake og at du har gode medarbeidere, som tar vare på deg og bedriften som er i stadig utvikling med nye produkter.
Målet for driftsresultatet neste år skal ikke jeg nevne, men du har fortsatt hårete mål. Jeg håper du får rett igjen, og at du når dine mål. At din bedrift gjør det godt er bra for deg og dine ansatte, men også bra for Bindal kommune.
Du er et forbilde for mange grundere, det må du aldri glemme.

Vi ønsker deg og din bedrift lykke til med framtida og den videre utvikling.

Britt Helstad, ordfører Bindal kommune

(Prisen ble delt ut 14. desember 2017, etter kommunestyrets møte)